EkonomijaVijesti

Drastičan skok cijene goriva na Kosovu

Pre samo nekoliko dana na Kosovu litar dizela prodavan je po 0,89 centi, a sada je cena skočila na 0,94 centa, prenosi Reporteri.

Predsjednik Asocijacije proizvođača naftnih derivata Kosova, Fadilj Berjani, potvrdio je da se trenutno cijena dizela kreće od 0,94 centa do 1 euro, dok je benzin od 0,95 centa do 1,1 euro.

„Dolazi do povećanja cijena na međunarodnim tržištima. Tokom pandemije smanjena je proizvodnja, a danas je došlo do povećanje cijene“, rekao je Berjani.

Ipak i drastično povećana cijena nafte na Kosovo je najniža u regionu, osim Sjeverne Makedonije koja ima akcizu nižu za 0,22 centa, dodaju iz Asocijacije proizvođača naftnih derivata Kosova.

“Danas je cijena dizela 1,27 centa, a benzina 1,30 centa u Albaniji. Očekuje se da će doći do većeg povećanja cijena goriva, jer je  drastično smanjena proizvodnja goriva. Smanjenje proizvodnje goriva prouzrokovano je zbog pandemije“, dodao je Berjani. 

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button