Vijesti

Sa parama od Trusta kupio drva za 23 porodice

Novcem od 10 posto penzijske štednje, Burim Piraj preuzeo je inicijativu da pomogne preko 20 porodica kojima je potrebno grijanje tokom zimske sezone.

On je preko Udruženja Islamske Zajednice Dragaš i humanitarnog udruženja “Bereqeti” podijelio drva za grijanje, kupio je po tri metra drva za 23 porodice.

Dobrotvorno humanitarno udruženje “Bereqeti” u Dragašu nastavlja sa humanitarnim akcijama uoči zimske sezone za pomoć svim porodicama u nevolji. Kao dio ove inicijative, “Bereqeti” je započeo distribuciju drva za grijanje 23 porodice, sa tri metra drva. Udruženje Islamske Zajednice Dragaša, zajedno sa organizacijom “Bereqeti”, u saradnji sa g. Burimom Pirajem, vlasnikom LLC Meka, pokrenuli su ovu inicijativu kako bi pomogli svim porodicama kojima je potrebno grijanje tokom zimkse sezone, kaže se u objavi udruženja” Bereqeti “.

Ova pomoć porodicama u potrebi iznosi 3 hiljade 560 eura.

Vrijednost ove humanitarne akcije je 3 hiljade 560 eura koju je gospodin Piraj nakon primjene povlačenja ušteđevine od 10% iz fonda odlučio donirati u dobrotvorne svrhe putem Humanitarnog udruženja “Bereqeti” koje ostaje otvoreno za sve donatore koji žele podržati siromašne porodice.

“Vijeće BI-a u Dragašu, zajedno sa humanitarnim udruženjem “Bereqet” u ovoj opštini, zahvaljuje donatoru moleći Uzvišenog Allaha da prihvati ovo dobro djelo od donatora i nagradi ga na ovom i onom svijetu.” – nalazi se u objavi Islamske Zajednice u Dragašu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button