Vijesti

Roditelji nastradalog mladića traže pravdu: Tužićemo Kurtija, Sveçlu i Vitiu

Danas se navršava osam mjeseci otkako je Agon Musliu počinio samoubistvo u Studentskom centru u Prištini, gdje se nalazio u karantinu zbog pandemije koronavirusa, a njegovi roditelji kažu da će tužiti funkcionere iz vlade Albina Kurtija, koji su bili na odgovornim funkcijama u vrijeme kada se to dogodilo, prenosi Lajmi.

Naim Musliu kaže da neće prestati da traži pravdu i da ljude koji su tada rukovodili resornim ministarstvima smatra odgovornim.

“Nepravda je načinjena našem sinu, a za to su odgovorni Kurti, kao tadašnji predsjednik vlade, Sveçla kao bivši ministar unutrašnjih poslova i Vitia, bivši ministar zdravlja. Tražiću pravdu za ovo i nikada neću prestati. Podneću još jednu tužbu zbog nepravednog, nezakonitoh i protivustavnog smještanja mog sina u karantin, gdje je i umro”, rekao je Musliu.

Otac nastradalog mladića takođe ukazuje i na odgovornost poslanika Samoopredjeljenja, koji su članovi istražne komisije za upravljanje pandemijom kovid-19, a koji su glasali protiv njegovog učešća u radu te komisije.

Musliu kaže da je njegovom sinu nezakonito uveden karantin, zbog čega će podneti tužbu protiv Kurtijeve vlade.

“Svi poslanici Samoopredjeljenja su glasali protiv. Šta žele da prećute, šta žele da zaštite? Podneću tužbu, jer mislim da su Kurti i njegova vlada učinili nepravdu što su na nezakonit i neustavan način uveli karantin zbog čega je moj sin izgubio život”, rekao je Musliu.

Naim Musliu i njegova supruga Sofija poručili su su da neće prestati da traže pravdu za svog sina.

Kosovo Online / Lajmi


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button