Vijesti

Zdravstveni radnici upozoravaju na proteste ako se ne izglasa budžet

Savez zdravstvenih sindikata Kosova tokom prošle nedelje poslao je pismo vršiocu dužnosti predsjednika Vjosi Osmani i šefovima političkih subjekata u kome su najavili proteste ukoliko se budžet za 2021. godinu ne usvoji, prenosi Gazeta Ekspres.

U pismu se zahteva da budžetom bude predviđena nadoknada za zdravstvene radnike.

Predsjednik Saveza zdravstvenih sindikata Kosova Bljerim Silja, upozorio je na proteste i druge reakcije u slučaju da se njihovi zahtevi zanemare.

“Ako zanemare situaciju, upozoravam na proteste i vrlo loše reakcije i ako ne žele dobrobit zdravstvenim radnicima, sami će snositi posledice“, rekao je Silja.

Zbog vrlo ozbiljne zdravstevene situacije Silja smatra da vladi treba da bude prioritet pandemija.

“Ako se ovaj trend nastavi, verujem ova ili sledeća vlada treba da se dozovu pameti i reše se pandemije. Situacija je vrlo ozbiljna”, rekao je Silja.

Istakao je da je već preko 3.000 zdravstvenih radnika zaraženo kovidom i da je mnogo njih preminulo od posledica virusa.

Savez sindikata je i ranije upozorio da od izglasavanja budžeta zavisi ekonomska stabilnost i da bi neizglasavanje budžeta za 2021. Godinu izazvalo nezadovoljstvo i socijalne reakcije.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button