Vijesti

Nagavci: Na izbore izlazimo zajedno sa Vjosom Osmani

Članica predsedništva Pokreta Samoopredljenje Arberie Nagavci rekla je da je vrlo verovatno da će se aktuelna v.d. kosovskog predsednika Vjosa Osmani naći na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem na predstojećim izborima, prenosi Gazeta Ekspres.

“Ono što je Osmani izjavila i što smo mogli da vidimo je da će ona sigurno stvoriti izbornu listu i takmičiće se sa nama na zajedničkoj listi sa kojom ćemo osvojiti većinu glasova”, rekla je Nagavci.

Iako smatra da se na Kosovu često održavaju izbori i da odavno nije bilo stabilne vlade, Nagavci ističe da će se nakon održavanja predstojećih izbora formirati institucije koje će imati legitimitet.

“Mi bismo trenutno i legalno trebalo da budemo na vlasti, štaviše, sve ankete pokazuju da će Samoopredeljenje ubedljivo pobediti, sa više od 50 odsto podrške, čime ćemo dobiti mogućnost da formiramo stabilnu vladu”, rekla je Nagavci.

Kada je reč o koalicijama sa drugim strankama, Nagavci kaže da ih neće biti.

“Uverena sam da nećemo praviti koaliciju, bar ne sa ovim partijama koje su bile na vlasti”, zaključila je Nagavci.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button