Vijesti

Uhapšen policajac koji je pucao iz službenog pištolja u Gračanici

Policijskog službenika koji je danas pucao službenim oružjem u Gračanici, odlukom tužioca uhapsio je PIK i odredio mu pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo, dok je PIK preporučio njegovu suspenziju kao deo administrativnih postupaka, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata Kosova.

Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova nastavili su da preduzimaju istražne radnje u vezi sa upotrebom vatrenog oružja od strane policajca u Gračanici. PIK je u koordinaciji sa pritvorskim tužiocem i nekoliko drugih policijskih jedinica završio uviđaj na mestu događaja.

Na osnovu preliminarnih istraga, istražitelji PIK-a sumnjaju da u ovom slučaju nisu ispunjeni zakonski uslovi za upotrebu vatrenog oružja od strane policajca pucanjem u smeru vozila u pokretu u kojem se nalazio osumnjičeni i još dve osobe.

Istražitelji PIK-a takođe će istražiti okolnosti bekstva iz policijske stanice osumnjičenog koga je policija zadržala.

PIK će u punoj koordinaciji sa tužilaštvom nastaviti da preduzima druge istražne radnje u cilju potpunog razjašnjenja svih okolnosti povezanih sa ovim slučajem, dok se iz Univerzitetsko kliničko bolničkog centra saznaje da je žrtva koju je ranio policajac u Gračanici iz vatrenog oružja van životne opasnosti.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button