Uncategorized

Savjet roditelja: Raspust od mjesec dana štetan za učenike

Preostala je još jedna nedjelja do kraja prvog polugođa školske godine, a Vlada Kosova odlučila je da će zimski raspust trajati mjesec dana, prenosi RTK.

Roditelji su nezadovoljnu ovakvom odlukom i izražavaju bojazan da je tako duga pauza na štetna za učenike. Stručnjaci za obrazovanje smatraju da bi učenici u tako dugom periodu morali da održavaju radne navike.

Prvo polugođe završava se ranije, a zimski raspust trajaće duže. Učenici će se vratiti u školske klupe 18. januara 2021. godine.

Predsjedavajući Savjeta roditelja Kosova Imret Rushiti odluku vlade smatra štetnom za učenike.

„Ova odluka Vlade da zimski raspust produži sa dvije nedjelje na mjesec dana ide na štetu učenika, jer ih dugo odvaja od procesa učenja. Posebno što su za vrijeme pandemije dugo bili u režimu onlajn nastave. Vlada nije ni konsultovala Savjet roditelja u vezi sa ovom odlukom“, rekao je Reshiti.

Podsjeća se da je 1. decembra premijer Avdullah Hoti objavio da su odlučili da se prva polovina godine završava 18. decembra. Potvrdio je da će se učenici vratiti u školske klupe 18. januara, pa je kao rezultat pandemije i porasta infekcija u školama pauza produžena na mjesec dana.

Kosovo Online / RTK1


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Pročitajte
Close
Back to top button