Vijesti

Mještanin Srbice 10% ušteđevine iz Trusta namenio Fondu za pravnu zaštitu Hašima Tačija

Arifi Behrami, član radne grupe za izradu opštinskog plana upravljanja otpadom u opštini Srbica, sva sredstva – 10 odsto iz Fonda za penzijsku štednju, odvojio je za Fondaciju za pravnu zaštitu bivšeg predsjednika Republike Kosova, Hašima Tačija.

Behrami je tako nešto najavio putem svog Fejsbuk profila i kazao je da je ovu odluku doneo uz saglasnost porodice, prenosi Gazeta Express.

„Danas sam, u konsultaciji sa porodicom, odlučio da sredstva koja mi pripadaju – 10% ušteđevine u Trustu, namenim Fondu za zaštitu Hašima Tačija i OVK u Hagu“, navodi se u njegovoj objavi.

Ovaj fond ima za cilj da podrži pravnu zaštitu bivšeg predsednika Tačija, pružajući finansijsku podršku za troškove njegovog suđenja u Hagu.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine tereti bivšeg predsednika Tačija, zajedno sa liderima OVK, Kadrijem Veseljijem (Veseli) i Redžepom Seljimijem (Rexhep Selimi).

Međutim, odbor ove fondacije saopštio je da će se obratiti javnom mnenju o dotičnom fondu, radi dodatnih pojašnjenja.

KoSSev / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button