Vijesti

MJERA OGRANIČENJA KRETANJA DANAS U SVIM ZONAMA: Prizren od 18:00 do 05:00

Ministarstvo zdravlja danas je predstavilo novu odluku o podjeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedjeljnom nivou. Novina je da se mjera ograničenja kretanja od danas primjenjuje i u opštinama u žutoj i zelenoj zoni. Šta više, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, najrestriktivnija je žuta zona.

I od ovog petka je 21 opština u crvenoj zoni. Među njima su Priština, Kosovo Polje, Gračanica, Đakovica, Zvečan, Zubin Potok, Obilić, Južna Mitrovica, Sjeverna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Kamenica, Glogovac, Klokot, Vitina, Podujevo, Peć, Vučitrn, Štimlje, Uroševac i Gnjilane.

U žutoj zoni je 10 opština – Suva Reka, Štrpce, Klina, Elez Han, Skenderaj, Istok, Parteš, Orahovac, Prizren i Ranilug.

zelenoj zoni sada se nalazi sedam opština – Mališevo, Dečani, Novo Brdo, Kačanik, Junik, Dragaš i Mamuša.

Ministarstvo zdravlja večeras je saopštilo da će se mjera ograničenja kretanja primenjivati u svim zonama, za razliku od prethodnih nedjelja kada je ova mjera važila samo za crvenu zonu.

U saopštenju Ministarstva zdravlja podsjeća se da su u crvenoj zoni opštine u kojima se u roku od nedjelju dana, a na 100.000 stanovnika, registruje više od 150 inficiranih. U ovoj zoni važi mjera ograničenja kretanja od 19:00 do 05:00.

Sa druge strane, kako je saopšteno na sajtu ovog ministarstva u žutoj zoni u kojoj su opštine sa od 70-150 inficiranih na na nedjeljnom nivou a na 100.000 stanovnika, sada važi mera ograničenja kretanja od 18:00 do 05:00.

U zelenoj zoni u kojoj su opštine do samo 70 novoinficiranih na nedjeljnom nivou na 100.000 stanovnika, sada je ograničeno kretanje od 20:00 do 05:00.

Ova kategorizacija važiće do 11. decembra kada će se, kako se pretpostavlja, saopštiti nova.

info-ks.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button