Vijesti

Tahiri: Građani će ove godine povući novac iz Trusta

Zamjenik premijera Vlade Kosova Besnik Tahiri rekao je da su izvršene sve neophodne pripreme kako bi se osiguralo da građani imaju pristup svojim računima u Penzionom fondu Kosova (Trust), piše Info Ks.

Tekst se nastavlja ispod reklame

“Nakon usvajanja Zakona o ekonomskom oporavku danas u Skupštini Kosova, građani imaju mogućnost da povuku svoja sredstva iz penzijskog fonda”, rekao je Tahiri u emisiji “Imazh” na RTK.

Na pitanje, koliko dugo će trajati procedura od stupanja zakona na snagu i kada će građani moći da povuku novac iz Trust-a, Tahiri je odgovorio da se u početku očekuje dekretovanje zakona od v.d. predsednika Vjose Osmani i objavljivanje u službenom listu, a zatim će odmah početi povlačenje sredstava.

“To će se dogoditi ove godine, građani ove godine mogu povući svoja sredstva. Sastao sam se direktorom Trust-a Ardianom Zalijem i oni su izvršili neophodne pripreme za povlačenje sredstava odmah nakon dekretovanja zakona. Građani će imati pristup portalu Trust-a gdje će dostaviti svoje lične podatke, kao što su broj lične karte i bankovni račun, a novac će moći podići u banci”, rekao je Tahiri.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button