Vijesti

Hoti: Za osam dana online sistem za povlačenje 10 posto iz Trust-a

Premijer Avdullah Hoti na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o usvajanju Zakona o ekonomskom oporavku, prenosi Info Ks.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Prema njegovim riječima, Ministarstvo finansija je već počelo rad na sprovođenju odredbi Zakona o ekonomskom oporavku.

“Upravo sam primio poziv od penzionog fonda sa kojima ću se sastati početkom nedjelje kako bismo bili sigurni da će, nakon što ovaj zakon stupi na snagu, građani dobiti priliku jednostavnim procedurama da odmah povuku novac iz Trust-a”, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da iz Penzijskog fonda građani mogu da povuku 212 miliona eura.

“Iz Penzijskog fonda građani mogu da povuku 212 miliona eura. Ukupno 200 miliona eura iz kosovskog budžeta namenjeno je za pomoć preduzećima. Predviđen je i fond vrijedan oko 20 miliona eura samo za radnike koji ostanu bez posla tokom pandemije. Planiramo ukidanje PDV-a za nabavku sirovina za lokalne proizvođače i vjerujem da će im to pomoći. Važna mjera je i smanjenje PDV-a u prehrambenoj industriji na 8 odsto. Osnovali smo i garantni fond koji će pokriti do 80 posto troškova na zajmove koje uzimaju privatna preduzeća”, istakao je Hoti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button