Vijesti

Vjosa Osmani uvrstila zastavu Dardanije u zvaničnu upotrebu u Predsjedništvu

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani uvela je u zvaničnu upotrebu zastavu Dardanije, prenosi Gazeta Ekspres.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Zastava Dardanije zapravo predstavlja partijski simbol DSK i vijorila se gde god je Vjosa Osmani vodila kampanju za premijera Kosova. Iako nije više član DSK, Osmani se ne odriče zastave i grba Dardanije, piše ovaj medij.

Njeni bivši savetnici i deo javnosti kritikuju što je zastava Dardanije uključena bez ikakvih formalnih odluka.

“Taj simbol nikada zvanično nije bio simbol predsednika i nijedan njen prethodnik ga nije koristio. Kao vršilac dužnosti predsednika ne bi smela ni da pomisli da donosi odluke o uvođenju novih predsedničkih simbola, šta više da se odluči za partijske simbole, bez javnog konkursa i stručne komisija“, upozorava za Gazeta Ekspres Adil Behrami bivši savetnik Hašima Tačija.

U kosovskoj javnosti ima i drugačijih stavova po tom pitanju. Advokat Kuštrim Paluši smatra da Vjosa Osmani ima pravo da koristi druge simbole.

Zastava Dardanije i dalje se vijori na grobu prvog predsednika Kosova Ibrahima Rugove, dok je u sredu ovaj simbol viđen i na otkrivanju njegove statue u Istoku. Ovaj simbol dizajnirao je lično bivši predsednik Kosova Ibrahim Rugova.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button