Vijesti

Kada se može povući novac iz Trusta?

U petak će se u Skupštini Kosova održati vanredno zasedanje za glasanje o Zakonu o ekonomskom oporavku, koji bi trebalo da prođe nakon dužeg vremena.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Da bi se odgovorilo na pitanje građana kada novac može biti povučen iz Trusta, Gazeta Express kontaktirala je portparola ove institucije Jetona Demija.

Tokom razgovora, Demi je rekao da podizanje novca zavisi od nekoliko faktora i da ne može da da neki određeni vremenski raspored.

„Vreme povlačenja zavisi od nekoliko faktora: bankarskih procedura, protoka ili broja zahteva i drugih tehničkih detalja. Stoga ne možemo da damo tačan rok koliko će trajati povlačenje“, rekao je Demi za Express.

U međuvremenu, u Odboru za budžet i transfere danas je usvojen Nacrt zakona o ekonomskom oporavku.

Nacrt zakona je usvojen sa uslovima koje je postavila PDK.

„Paket za preduzeća treba da bude 200 miliona evra; Naplata za radnike koji su ostali bez posla sa po 300 evra; ukidanje PDV-a za sirovinu i nadoknada sredstava za Trust od 10% za one koji imaju do 10 hiljada evra“, uslovi su koje je predložio PDK.

Inače, 12. oktobra, nakon šest neuspeha, Skupština Kosova sa 64 glasa za, nijednim protiv i bez uzdržanih, glasala je u prvom čitanju ovog Nacrta zakona.

Ovim Nacrtom zakona predviđena je primena Paketa ekonomskog oporavka u iznosu od 365 miliona evra.

KoSSev / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button