Vijesti

Na Kosovu 90 odsto škola poštovalo poziv sindikata da se danas ne održi nastava

Predsednik Sindikata obrazovanja Rahman Jašaraj rekao je da je 90 odsto škola u potpunosti poštovalo poziv sindikata da danas ne održava nastavu, suprotno odluci Vlade Kosova, prenosi Koha.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Jašaraj je rekao da je u nekim školama u Prištini bila organizovana nastava, ali nije održana zbog malog broja učenika i nastavnika.

Prema njegovim rečima, Suva Reka, Đeneral Janković, Kačanik, Kamenica su opštine koje poštuju odluku sindikata.

“Među 10 odsto škola koje nisu sprovele naš poziv su u Prištini, Glogovcu, Uroševcu. Ako vlada namerava da kazni bilo kog nastavnika ili školu koja nije održala nastavu, preduzećemo zakonske mere”, poručio je predsednik Sindikata obrazovanja.

Ministarstvo prosvete i nauke je navelo u saopštenju da je odluka Vlade da se danas u održi nastava u obrazovnim institucijama.

“Odluka da ponedeljak 30. novembra 2020. bude radni dan u obrazovnim institucijama, je odluka Vlade Kosova u znak solidarnosti sa svima koji neumorno rade i pored pandemije. Na osnovu Zakona o preduniverzitetskom obrazovanju u Republici Kosovo, MPN je izdalo Administrativno uputstvo za školski kalendar 2020/2021, koje nije izmenjen. Stoga Ministarstvo poziva sve obrazovne institucije da iskoriste sve mogućnosti za sprovođenje nastavnog programa”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo prosvete i nauke takođe je pozvalo sve obrazovne institucije da vode računa o sprovođenju preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova i Ministarstva prosvete i nauke.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button