Vijesti

Moguće ponovno zatvaranje čitavog Kosova

Ministar zdravlja Armend Zemaj, najavio je da sutra imaju sastanak sa Vladom, i da neće izostaviti mogućnost potpunog zavtaranje države.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Zemaj kaže da bi moglo doći do potpunog zatvaranja, odluka će biti donesena sutra, na sastanku.

Ministar zdravlja Armend Zemaj najavio je da će u ponedjeljak održati sastanak s Nacionalnim institutom za javno zdravstvo na kojem će odlučiti hoće li poduzeti dodatne mjere protiv Covida, budući da je broj umrlih velik, a broj ljudi zaražen također ogroman.

“U ponedjeljak popodne sjedit ćemo i razgovarati s NIJZK-om i odborom i, ako je potrebno, poduzeti mjere koje smanjuju infekciju i smanjiti broj bolničkih slučajeva koji su najveća briga”, rekao je za arbresh.info.

Upitan može li doći do potpunog zatvaranja, rekao je da će to biti učinjeno kako kažu zdravstveni radnici, ne isključujući tako nešto.

“Sve preporuke koje dolaze od profesionalaca, čak i za zatvaranje, vidjet ćemo dan za ograničenja koja moramo poduzeti. “Zatvaranje je zadnja opcija”, rekao je Zemaj.

Podsetimo da je u poslednja 24 sata 16 pacijenata umrlo od posledica zaraze koronavirusom na Kosovu, što je ukupan broj poginulih iznosilo 1.005.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button