Vijesti

Gazeta Express: Još jedan beskoristan radni dan poslanika Skupštine Kosova

I današnje zasjedanje Skupštine Kosova završeno je bez rezultata, a ono što je i ovu sjednicu obilježilo, kao i desetine prethodnih, su sukobi i neslaganja, prenosi Gazeta Expresss.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Kako navodi taj medij, ni na današnjoj sjednici Skupštine Kosova poslanici nisu uspjeli da se slože oko tačaka koje nisu usvojene na prethodnih 27 sjednica.

Iako je na današnjoj sjednici bilo dovoljno poslanika u sali, neki od njih nisu željeli da glasaju, pa je zbog nedostatka kvoruma bilo nemoguće usvojiti 31 tačku. Usvojene su samo dvije tačke dnevnog reda, piše Gazeta Express.

Sa 75 glasova za, bez uzdržanih i bez primjedbi, Skupština Kosova odobrila je preporuke Komisije za nadzor javnih finansija u vezi sa godišnjim izvještajem o reviziji za 2019. godinu.

Poslanici su sa 68 glasova za odobrili i Rezoluciju iz skupštinske rasprave u vezi sa senzibilizacijom i merama koje treba da preduzmu Vlada i nadležne institucije u borbi protiv raka dojke.

Bivši poslanik Dardan Sejdiu poručio je na Facebooku da je vrijeme da se raspusti Skupština i da se izađe na nove izbore.

Stav Visara Ymerija iz Socijaldemokratske partije je da je ova sjednica sazvana više radi kampanje za nedjeljne izbore u Podujevu, nego radi izvještavanja ministra unutrašnjih poslova Agima Veliua.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button