Vijesti

Putin odbija primiti vakcinu

Ruski predsjednik Vladimir Putin još nije vakcinisan protiv koronavirusa s Sputnik V – “prvom” cjepivom na svijetu odobrenom za COVID-19, i rekao je da ga je primila njegova kćerka.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Kremlj je u utorak rekao da ruski lider nije mogao dobiti vakcinu koja još nije završila završnu fazu ispitivanja, iako su je neki ruski zdravstveni radnici, nastavnici i neki visoki zvaničnici uzeli van kliničkih ispitivanja.

Predsjednik ne može koristiti neovjerenu vakcinu“, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi CNN.

Peskov nije objasnio razliku između cjepiva koje je “certificirano” i “odobreno”, ali je rekao da masovno cijepljenje još nije počelo. I, naravno, šef države ne može učestvovati u vakcinaciji kao dobrovoljac. To je nemoguće. ”

Peskov je rekao da bi testiranja trebala biti uskoro završena i da će Putin obavijestiti ljude o odluci hoće li uzimati vakcinu “ako smatra da je potrebno”.

CNN / kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button