Vijesti

OGLASIO SE ERDOGAN: Strašno je da evropski političari iz genocida u Srebrenici nisu izvukli lekcije!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako su evropski muslimani suočeni s diskriminacijom, te da im se oduzimaju prava i slobode.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Erdogan je poslao video-poruku samitu lidera nazvanom “Genocid: Lekcije naučene iz Srebrenice”, koju povodom 25. godišnjice počinjenja pregovora 1. novembra 1995. nakon kojih je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, organiziraju Memorijlni centar Srebrenica i Fonfacija “Sycamore” uz podršku turskog Direktorata za komunikacije.

Erdogan je naveo kako se u Srebrenici, u srcu Evrope dogodio genocid koji je crna mrlja u historiji čovječanstva.

Iako je od toga prošlo četvrt stoljeća, i dalje u srcu sojećamo bol ubijene 8.372 braće i sestara Bošnjaka. Neka je još jednom rahmet našim šehidima, a porodicama žrtava genocida i bošnjačkom narodu još jednom izražavam saučešće, dodao je Erdogan.

matra kako odgovorni za genocid nisu dobili kazne koje zaslužuju.

Oni koji su našu braću, koja je utočište potražila pod zaštitom Ujedinjenih nacija, predali ubicama i poslali ih u smrt, nisu položili račune za ono za šta su odgovorni. Još je strašnije da čovječanstvo, naročito evropski političari i mediji, nisu izvukli lekcije iz genocida u Srebrenici, rekao je Erdogan.

Dodao je kako su najbolniji primjer toga masakri koji se dešavaju u mnogim dijelovima svijeta, od Sirije do Jemena, od Arakana do Novog Zelanda.

svakodnevni.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button