Vijesti

Vlada Kosova odobrila preraspodjelu skoro 48 miliona eura iz uštede u budžetu

Na današnjoj video sednici Vlada Kosova odobrila je odluku o uštedi, raspodeli i usklađivanju u kategorijama rashoda budžetskih institucija za tekuću 2020. godinu, prenosi Koha.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije premijera, ušteda u budžetu za ovu godinu iznosi 47.621.459 evra, koji su odlukom Vlade preraspoređeni budžetskim institucijama.

“Odluka je odobrena prema predlogu Ministarstva finansija, pošto je prošla sve faze postupka predviđene poslovnikom Vlade i drugim podzakonskim aktima. U predlogu se razmatra sva dokumentacija sa sadržajem svih podataka i informacija potrebnih za odobrenje ove odluke”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, predlog je takođe u skladu sa Vladinim programom i u zakonskim rokovima.

“Takođe je usaglašen sa svim nadležnim ministarstvima, agencijama i nadležnim kancelarijama, sa kojima su vođene konsultacije za uštedu, raspodelu i usklađivanje u kategorijama rashoda budžetskih institucija”, precizirano je u saopštenju.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button