Vijesti

Hoti se protivi odluci da se Vučiću zabrani ulazak na Kosovo

Premijer Avdullah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove, reagirajući time na izjavu ministrice vanjskih poslova Meljize Haradinaj Stubla da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo dok se ne izvini za zločine.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Hoti je rekao da izjava Haradinaj Stuble nije zvanični stav Vlade i ponovio da on zastupa stavove vlade, a ne pojedini ministri, prenosi kosova.info

“Poštujemo sporazume i zalažemo se za slobodno kretanje, radimo na zatvaranju svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ali ponekad su neka pitanja vrlo osjetljiva. Svaki zahtjev za posjetu rješavat će se u kontekstu osjetljivosti. Zastupam zvanične stavove Vlade, koordiniram pitanja s relevantnim ministrima” – rekao je Hoti, prenio je Tanjug.

On je kazao da je primio pismo specijalnig izvjestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka, kao i da je u stalnom kontaktu s njim.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button