Vijesti

Zemaj: Situacija sa koronavirusom na Kosovu je alarmantna

Ministar zdravlja Armend Zemaj, koji je danas posjetio Gnjilane, rekao je da se broj zaraženih koronavirusom na Kosovu povećava i da je zbog toga situacija alarmantna, prenosi Koha.

Tekst se nastavlja ispod reklame

“Opština Gnjilane je među opštinama u crvenoj zoni. Brojevi koji se povećavaju su za mene, kao ministra zdravlja, alarmantni”, rekao je Zemaj.

On je sa gradonačelnikom Gnjilana Ljutfijem Hazirijem razgovarao o pomoći bolnici u tom gradu i povećanju kapaciteta i mobilizaciji kako bi se ublažile posledice izazvane pandemijom virusa kovid – 19.

Haziri je obavestio Zemaja da je od početka izbijanja pandemije u Gnjilanu testirano blizu sedam hiljada ljudi, dok je trenutno oko 500 aktivnih slučajeva koronavirusa.

“Gradska bolnica i druge institucije su u službi građana 24 sata dnevno”, rekao je Haziri na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je dodao da je tokom razgovora sa Zemajem bilo reči i o paketu ekonomskih mera za oporavak od pandemije, i pozvao poslanike da u Skupštini izglasaju nacrt zakona.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button