Vijesti

Ahmeti: Vlada bi odmah trebalo da naruči vakcinu protiv koronavirusa

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti poručio je da bi kosovska vlada odmah trebalo da počne da radi na naručivanju vakcine protiv koronavirusa i na planu njene distribucije.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Ahmeti je na Fejsbuku napisao da bi Vlada trebalo da zatraži od opština da podnesu operativne planove.

“Sve zemlje rade na logističkim pripremama za vakcinu. Redosled doziranja je samo jedan deo. Transport na -60 stepeni i logistika distribucije vakcina su izazovi koji zahtevaju planiranje. Po svoj prilici Nemačka počinje 15. decembra, a Velika Britanija verovatno i ranije. Prema predviđanjima, u SAD-u će trebati oko 6-8 meseci da dovoljno ljudi dobije vakcinu. Zato vlada Kosova mora pored naloga odmah pripremiti plan raspodele. Trebalo bi da zatraži od opština da podnesu operativne planove”, ističe Ahmeti.

On dodaje da bi, budući da ne mogu svi da se vakcinišu istovremeno, trebalo da se odredi prioritet.

“Ključno je obezbediti najmanje minimalnu količinu, tamo gde bi se najpre vakcinisali zdravstveni radnici, starija lica i hronični bolesnici. Znam da je rano sada razgovarati, ali ako ne razgovaramo sada, na kraju gubimo dva meseca”, napisao je Ahmeti.

Të gjitha shtetet janë duke punuar në përgatitjet logjistike për vakcinë. Porosia e dozave është vec njëra pjesë. …

Posted by Shpend A. Ahmeti on Nedjelja, 22. Novembar 2020.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button