Vijesti

Kosovo dobija više od 33 miliona dolara pomoći

Vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani potpisala je danas Sporazum o dodeli bespovratnih sredstava za razvojne ciljeve čime će Kosovo dobiti korist od više od 33 miliona dolara od USAID-a, izveštava Ekonomia Onlajn.

Kako se navodi, ovaj sporazum povezan je sa razvojnim ciljevima USAID-a za narednih pet godina, a cilj mu je pružanje boljih usluga građanima putem odgovornih i efikasnih institucija upravljanja, kao i povećanje mogućnosti za inkluzivno demokratsko i ekonomsko učešće.

Prvi razvojni cilj fokusira se na nadzor institucija od strane građana i civilnog društva, dok drugi donosi širi pristup demokratskom učešću. Cilj mu je poboljšati i sarađivati između građana, civilnog društva, preduzeća i javnog sektora, tako da lokalne zajednice imaju povoljniju poziciju za rešavanje kosovskih razvojnih izazova, prenosi Ekonomia Onlajn.

Osmanijeva se zahvalila američkom narodu na kontinuiranoj podršci građanima i ekonomiji Kosova.

Ona je pohvalila rad USAID-a, ističući da se ova pomoć fokusira na povećanje odgovornosti donosilaca odluka i institucija, kao i na stvaranje demokratskih i ekonomskih prilika za sve građane.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button