Vijesti

Stomatolozi protestuju ispred Ministarstva zdravlja

Nakon jučerašnjeg upozorenja, stomatolozi protestuju ispred Ministarstva zdravlja u Prištini jer ministar zdravlja Armend Zemaj nije ispunio obećanje da će “svi specijalisti biti zaposleni u sistemu javnog zdravlja“, prenosi Koha.

Demonstranti su na početku protesta pokušali da postave transparent sa natpisom “diskriminacija“, ali ih je stražar u tome sprečio.

Specijalista stomatologije Mirjeta Beriša Dobraj, rekla je da ih nijedan ministar zdravlja nije sistematizacijom uključio u zdravstveni sistem.

“Protestovali smo mnogo puta i nijedan ministar sistematizacijom nije predvideo naše zaposlenje. Mi smo specijalisti i nigde nam nije mesto. Podneli smo zahtev za sastanak sa ministrom Zemajem, ali nismo uspeli da se sastanemo“, rekla je Beriša Dobraj.

Dodala je da su sa ministrom hteli opširno da razgovaraju o diskriminaciji specijalista stomatologije, imajući u vidu i pandemiju i manju potražnju.

“Konkurencije nema više od deset godina, tako da se nešto mora preduzeti“, rekla je Beriša Dobraj.

Afrodita Kanoli je dodala da je “rečeno da niko neće ostati bez posla”.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button