Vijesti

U Prištini počeo policijski čas, policija zatvorila ulaze i izlaze iz grada

Večeras je stupila na snagu zabrana ulaska građana i vozila na teritoriju opštine Priština, a to ograničenje je važilo do sutra u 5 časova ujutru, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako se navodi, na ulazu u Veterniku, policija zabranjuje ulaz u Prištinu.

Vozila koja se u ovom trenutku zaustavljaju pokazuju saobraćajne dozvole na osnovu kojih je saobraćaj opravdan i dozvoljen.

Ova ograničenja su definisana prema broju zaraženih u poslednjih sedam dana na 100.000 stanovnika i mere se preduzimaju prema kategorizaciji po oblastima.

U opštinama sa velikim rizikom od širenja zaraze, kretanje građana izvan njihovih domova zabranjeno je posle 19 časova do 5 časova ujutru, osim za hitne i zdravstvene potrebe.

Crvena zona uključuje opštine sa visokim rizikom, sa više od 151 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno, u kojoj spade devet opština: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Štimlje, Podujevo, Peć i Uroševac.

Vlada Kosova usvojila je u četvrtak nove mere za sprečavanje širenja kovid-19, koje su stupile na snagu večeras u 18 časova. Mere, prema ovoj vladinoj odluci, proceniće se posle dve nedelje, u zavisnosti od epidemiološke situacij, i kao takve važiće do druge odluke.

Samo danas na Kosovu su potvrđena 963 nova slučaja kovid-19, od kojih je 347 iz Prištine.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button