Vijesti

Zemaj: Imamo obavezu da antikovid vakcinu obezbjedimo za sve građane

Ministar zdravlja Armend Zemaj nagovestio je da su u toku pregovori sa Svetskom zdravstvenom organizacijom o obezbeđivanju vakcine protiv virusa kovid-19, prenosi Gazeta Ekspres.

“Postoje dva nivoa komunikacije preko Svetske zdravstvene organizacije. U trenutku kada stupi u upotrebu, imamo zakonsku obavezu da sve to pružimo i distribuiramo građanima Kosova “, rekao je Zemaj tokom posete Južnoj Mitrovici.

Zemaj je nakon sastanka sa gradonačelnikom te opštine Agimom Bahtirijem zajedno posetio bolnicu u tom mestu.

Kako je rekao, bolnica u Južnoj Mitrovici ima nekih poteškoća u pogledu infrastrukture.

“Usluge se koriste za čitav region i moramo da kontrolišemo situaciju u ovom delu. Ima slučajeva zaraze i u ovoj opštini. Na sreću, nemamo slučajeve sa smrtnim ishodom. Zahtevali smo da se podigne nivo odgovornosti u skladu sa profesionalnom etikom “, rekao je Zemaj.

Dok je gradonačelnik Južne Mitrovice rekao da rade zajedno sa zdravstvenim osobljem na upravljanju situacijom, jer se broj slučajeva povećava.

Na Kosovu, epidemiološka situacija sa kovid-19 pokazuje znake pogoršanja.

U poslednja 24 sata na Kosovu zabeleženo je 767 novih slučajeva kovid-19, dok je prema poslednjim podacima, osam osoba izgubilo bitku sa ovim virusom.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button