Vijesti

Hoti: Stranke da pronađu rješenje za predsjednika države ili da se dogovore o datumu izbora

Premijer Kosova Avdulah Hoti komentarišući hapšenje bivšeg predsednika Hašima Tačija i ostalih lidera OVK, izjavio je da će sve političke stranke morati zajedno da pronađu rešenje za izbor novog predsednika ili “da se dogovore o datumu izbora”, prenosi Kljan Kosova.

“Sve se dogodilo pre samo nedelju dana. Za sada nema internih konsultacija među strankama. Čuli smo različite izjave, ali verujem da će uskoro sve stranke sedeti i razgovarati kako bi pronašle rešenje”, rekao je Hoti na konferenciji za medije.

Upitan o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je uporedio sukobe Jermenije i Azerbejdžana sa situacijom Kosova i Srbije, Hoti je još jednom ponovio da takve konstatacije ne doprinose miru i stabilnosti i nisu u duhu procesa dijaloga.

“Vreme konflikata je prošlo. Otvorena pitanja treba da rešimo putem dijaloga. Svaka drugačija izjava stvara nepotrebnu situaciju za građane. Naše poruke su poruke mira i odlučnosti u očuvanju suvereniteta“, ponovio je Hoti.

Na konferenciji je najavio i da će od danas dnevni izveštaj o kovid slučajevima uključivati i opštine sa većinskim srpskim stanovništvom iz severnog dela Kosova.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button