Vijesti

Vlada Kosova ipak odobrila nove antikovid mjere

Vlada Kosova odobrila je danas nove mere u borbi protiv širenja koronavirusa, koje je u sredu predstavio premijer Avdulah Hoti, prenosi Gazeta Ekspres.
Kako se navodi, nove antikovid mere na Kosovu stupiće na snagu u petak.

Ovim merama, u zavisnosti od toga u kojim se zonama nalaze opštine, definiše se karantin i dozvoljeni rad ugostiteljskog sektora.

Prema novim merama koje stupaju na snagu u petak, u Prištini i još šest kosovskih opština, posle 19 časova biće uveden “policijski čas”.

Dok će ekonomske aktivnosti biti dozvoljene od 5 do 18, 19 ili 20 časova, u zavisnosti od toga koja je procenjena zona rizika u kojoj se nalazi ta opština.

Opštine su podeljene u tri različite zone, prema broju zaraženih: crvena zona sa visokim rizikom, žuta sa sa srednjim rizikom i zelena zona sa najmanjim rizikom.

U crvenoj zoni se nalaze opštine Priština, Podujevo, Južna Mitrovica, Peć, Đakovica, Gnjilane i Uroševac.

Smatra se da su te opštine pod visokim rizikom od zaraze koronavirusa, jer imaju više od 150 zaraženih na 100.000 stanovnika u roku od nedelju dana.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button