Vijesti

Thaçi: Razumeo sam optužbe, ne slažem se ni sa jednom

Nakon Jakupa Krasnićija, u Specijalnom sudu se pojavio i jedan od osnivača OVK Hašim Tači, kome se trenutno čita optužnica.

“Da, razumeo sam optužbe koje su pročitane. Ne slažem se ni sa jednom od njih. Optužnica je bez ikakvog osnova, i izjavljujem da nisam kriv ni po jednoj od tačaka optužnice”, rekao je Tači.

Tači odgovara po 10 tačaka optužnice koje ga terete za krivična dela ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti.

Tužilaštvo je čitajući optužnicu ukazalo da postoji dobro utemeljena sumnja da je kao pripadnik udruženog zločinačkog poduhvata izvršio pomenuta krivična dela, kaoi u svojstvu nagređenog drugim pripadnicima OVK.

Na početku ročišta, jedan od Tačijevih advokata Denis Hoper izjavio je da je odbrana Tačija za optužnicu saznala tek u četvrtak uveče i da nije uspela da se spremi.

Hoper je istakao je da mu nije jasno zašto sve odrađeno iznenada i u tako kratkim rokovima,navodeći da će tim odbrane činiti advokati iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button