Vijesti

Telekom Kosova gubi dnevno oko 150.000 eura

Oko 150.000 evra dnevnog prihoda Telekoma Kosova, od 29. oktobra, prebacuje se na račun kompanije “Z-Mobile”, prenosi Koha.

Kako se navodi, za 10 dana na račun te kompanije prebačeno je oko 1,5 miliona evra, a nakon prvobitne blokade računa, sa računa Telekoma Kosova, povučeno je 2,7 miliona evra.

Međutim, ukoliko rešenje ne bude pronađeno ili se ne postigne sporazum između uključenih strana, to će se nastaviti sve dok se ne postigne vrednost duga od skoro 27 miliona evra koji Telekom duguje kompaniji “Z-Mobile”.

Kosovskom Telekomu bi, kako se ističe, trebalo najmanje šest meseci da radi bez prihoda i bez isplate plata da bi otplatio dug.

Iz te kompanije navode da im je veoma teško da normalno funkcionišu u uslovima kada su računi blokirani i ispražnjeni od strane kompanije “Z-Mobile”.

“Svakodnevne operacije se teško obavljaju. Potrebno je rešenje pre nego što kompanija i usluge potpuno propadnu, a tim propadanjem mogu se automatski srušiti sve ostale službe, poput nacionalne bezbednosti, KIA, kosovske policije i mnogih drugih institucija”, poručuju iz Telekoma.

Direktor Odeljenja za odnose s javnošću Telekoma Kosova Manduh Abazi istakao je da rešenje mora odmah da se donese, kao i da vlada treba da posreduje i garantuje dogovor sa kompanijom “Z-Mobile”.

Sindikat radnika kosovskog Telekoma dao je rok vladi od nedelju dana da se odblokiraju bankovni računi, a ukoliko se to ne postigne do ponedeljka, najavio je proteste ispred vlade i generalne štrajkove.

Međutim, iz Telekoma su poručili da blisko sarađuju sa Vladom Kosova na konkretnom planu oporavka te kompanije i dugoročnom rešenju slučaja sa kompanijom “Z-Mobile”.

U nedelji kada se očekivalo da će Telekom i “Z-Mobile” postići sporazum o otplati duga u roku od dve godine, “Z-Mobile” je blokirao bankovne račune Telekoma.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button