Svijet

ERDOGAN NA OBILJEŽAVANJU 82. GODIŠNJICE SMRTI ATATURKA: Ezani neće utihnuti, zastava se neće spustiti

Erdogan položio je vijenac u mauzoleju, nakon čega je tačno u 9:05 sati, u vrijeme kada je Ataturk umro, prvom predsjedniku Turske odana počast uz sirene i intoniranje himne Republike Turske.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan položio je vijenac u mauzoleju, nakon čega je tačno u 9:05 sati, u vrijeme kada je Ataturk umro, prvom predsjedniku Turske odana počast uz sirene i intoniranje himne Republike Turske.

– Uspjet ćemo dovesti ekonomiju Turske u prvih 10 u svijetu. Vjerujem da će to biti najveći poklon Mustafi Kemalu Ataturku – izjavio je Erdogan.

Istakao je i da se Turske neće podijeliti, da će slijediti vrijednosti koje joj je ostavio Ataturk.

– Ezani neće utihnuti, zastava se neće spustiti, narod i država se neće podijeliti, iskreno govorim, Allah mi je svjedok, kazao je Erdogan, prenosi Oslobođenje.

Erdogan je danas napisao da se na 82. godišnjicu njegove smrti, sjećaju zapovjednika koji je uspješno vodio rat za nezavisnost Turske, osnivača Republike i prvog predsjednika.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button