Vijesti

Zemaj: Svi gradovi koji uđu u crvenu zonu biće izolovani

Ministar zdravlja Armend Zemaj upozorio je da će svi gradovi koji se budu našli u takozvanoj crvenoj zoni i pređu određenu granicu broja zaraženih koronavirusom u odnosu na broj stanovnika, biti zatvoreni, kao što je trenutno slučaj sa sedam opština koje su od sinoć u potpunoj izolaciji.

Na osnovu mape koju je na Fejsbuku objavio Zemaj,  Lipljan, Uroševac, Vučitrn, Dečani, Peć i Junik se nalaze u tzv. narandžastoj zoni.

“Pored vladine odluke, imamo i odluke o posebnim merama u sedam opština: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Podujevo i Štimlje. Svaka druga opština koja je ušla na područje crvene zaraze, prema broju stanovnika (prema mapi), imaće istu meru! Kosovska policija i inspekcije su obavezne da izvrše rigorozne provere u sprovođenju mera”, upozorio je Zemaj.

Mapa Kosova: Korona Virus

Kako je dodao, nove mere ne znače zatvaranje i blokadu, već brigu.

“Nove mere su za dobrobit svakog od nas, one su za dobro javnog zdravlja i da bi se sprečilo uvođenje vanrednog stanja. Današnje mere nisu blokada , već kontrolisani rigorozni potez, pa ni ne znači zabranu kretanja građana. Svesni velikog širenja virusa, dužni smo da preduzmemo snažne mere”, napisao je Zemaj.

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, Masat e reja janë për të mirën e secilit prej nesh, janë për…

Posted by Armend Zemaj on Petak, 6. Novembar 2020.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button