Vijesti

„OSUĐUJEMO STRAVIČNO TERORISTIČKO DIVLJANJE…“: Islamska zajednica u BiH oštro osudila terorističke napade u Kabulu i Beču…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini najoštrije je osudila jučerašnji teroristički napad na Univerzitet u Kabulu, u kojem je poginulo najmanje 20 mladih ljudi, i sinoćnje stravično terorističko divljanje u Beču, koje je odnijelo više nevinih života, saopćila je MINA.

– Na trenutak se učinilo kako se zlo terorizma primirilo i kako se nazire njegov kraj, ali novi val napada u svijetu nas poziva da budemo budni. U našim društvima ne smijemo ostaviti prostora za ideologije koje promovišu mržnju i nasilje, niti smijemo dozvoliti da budemo uvučeni u proces recipročne radikalizacije u kojem jedan radikalizam hrani drugi. Terorizam nema vjeru ni naciju. Njegove žrtve su skoro pa uvijek nevini ljudi, a za ubistvo i jednog nevinog čovjeka ne može se, prema riječi Božijoj, naći nikakvo opravdanje – kaže se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta IZ u BiH.

Dodaje se da Islamska zajednica u BiH izražava saučešće porodicama svih nevino stradalih žrtava, prijateljskim i bratskim narodima i državama Austrije i Afganistana, u nadi da teroristi neće postići svoj cilj i da nas neće uspjeti zastrašiti i gurnuti u svoj svijet mržnje i netolerancije.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button