Vijesti

Rukiqi: Nove restriktivne mjere bi dovele do kolapsa u privredi

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići rekao je da će privredni sektori propasti, ukoliko, bez primene Paketa ekonomskog oporavka, budu uvedene dodatne restriktivne mere zbog pandemije koronavirusa, prenosi RTK.

Rukići je poručio da su države, koje su doneli odluke o delimičnom ili potpunom zatvaranjau, obezbedile sredstva i budžete za podršku sektorima privrede koji su pogođeni zaštitnim merama protiv kovid-19.

“Države koje se ponovo zatvaraju (u potpunosti ili delimično) obezbedile su sredstva i budžete za podršku sektorima koji su pogođeni merama prevencije protiv kovid-a. Nažalost, kod nas ni osnovni zakon za oporavak, nismo u mogućnosti da donesemo nedeljama. Bilo koji plan za nove restriktivne mere (ako se ukaže potreba) trebalo bi da bude praćen hitnom primenom Zakona o oporavku i dodatnim sredstvima za podršku sektorima koji su najviše pogođeni. U suprotnom, nastupiće kolaps”, dodaje Rukići.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button