Vijesti

Otvoren konkurs za prijem u Studentskom centru u Prištini, ove godine 1.600 mjesta

Studentski centar Univerziteta u Prištini raspisao je konkurs za prijem studenata za smeštaj u studentskim domovima i za hranu u menzi za akademsku 2020/2021, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju, konkurs će biti otvoren od sutra do 7. novembra 2020.

Studenti koji će se prijaviti za smeštaj i hranu u Studentskom centru, mogu se prijaviti putem mrežnog sistema, na zvaničnim adresama KS-a, veb adresi ks.rks-gov.net i Fejsbuk nalogu “Studentski centar-Priština”.

“Studentski centar Univerziteta u Prištini, kao rezultat epidemiološkog razvoja sa kovid-19 i na osnovu preporuka Nacionalnog insituta za javno zdravlje Kosova, ove godine će prihvatiti oko 1.600 studenata, odnosno jednog studenta u jednoj sobi”, navodi se u saopštenju.

Način izbora kandidata koji će steći pravo na stanovanje i hranu, dodaje se, vršiće se na osnovu kriterijuma utvrđenih konkursom.

Ove godine dodela mesta za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra obaviće se na osnovu zahteva Rektorata Univerziteta u Prištini i 70 odsto tih mesta biće dodeljeno fakultetima, čiji studijski programi sadrže praktične kurseve, kao i 30 odsto za fakultete čiji programi sadrže teorijske komponente.

“Cena će biti 35 evra mesečno, 20 evra za stanovanje, 15 evra za hranu”, navodi se u saopštenju.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button