Sport

Otac bi bio ponosan, sin Mihaela Šumahera stiže u Formulu 1

Legendarni Mihael Šumaher (Michael Schumacher), koji se još uvijek nalazi u lošem stanju poslije povrede na skijanju prije sedam godina, bio bi ponosan. Njegov sin Mik Šumaher (Mick) veoma je blizu ulaska u Formulu 1.

Mik ove sezone vozi spektakularno u Formuli 2, gdje je prvi u generalnom plasmanu, tako da ne čudi interesovanje timova iz “prve lige”. On je prethodno trebao da debituje u ovom takmičenju za ekipu Alfa Romea, kao trening vozač, ali je ta utrka otkazana zbog vremenskih uslova.

Kraj sezone se bliži, ostalo je svega šest utrka do kraja, a ekipe uveliko kuju planove za slijedeću godinu. Tako je HAAS donio drastičnu odluku da otpusti oba svoja vozača, pa, kako mnogi pišu Šumaher bi mogao upasti umjesto Romana Grožana (Grosajan) ili Kevina Magnusena (Magnussen).

Američka ekipa izgleda je popunila i drugi bolid za slijedeću takmičarsku godinu, pa bi pored Mika u HAAS-ovom vozilu mogao bi se naći ultratalentirani 21-godišnji Rus Nikita Mazepin.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button