Hronika

Jednomjesečni pritvor za službenika trezora osumnjičenog za krađu od dva miliona eura

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini za određivanje pritvora protiv okrivljenog Ljabinota Grude, zbog krivičnog dela „Zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja iz Krivičnog zakona Kosova, prenosi Koha.

Optuženom Ljabinotu Grudi određen je pritvor u trajanju od jednog meseca počev od 21. oktobra 2020. do 20. novembra 2020. godine.

„Sudija za prethodni postupak nakon održavanja ročišta i nakon analize spisa utvrdio je da je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini za određivanje pritvora osnovan i pritvor mu je određen u skladu sa Krivičnim zakonom Kosova. Optuženom Lj.G. je određen pritvor, zbog rizika od bekstva kako bi izbegao krivičnu odgovornost i bio nedostupan pravosuđu, kao i zbog ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke i druge saučesnike, otuda je izricanje pritvora za okrivljenog Lj.G. adekvatna mera kako bi se obezbedilo njegovo prisustvo u krivičnom postupku“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Prištini.

Dodaje se da se sumnja da je okrivljeni Lj.G. 09. oktobra, 2020. godine u svojstvu službenog lica zloupotrebio službenu dužnost izvršivši novčanu transakciju kojom je naneo štetu kosovskom budžetu u iznosu od 2.077.995,90 evra.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button