Vijesti

Proširena lista zemalja čiji građani ne mogu na Kosovo bez PCR testa

Italija, Hrvatska, Poljska i Lihtenštajn dodate su na listu zemalja čiji državljani ne mogu ući na Kosovo bez PCR negativnog testa, prenosi Gazeta Ekspres.

Kosovsko Ministarstvo zdravlja objasnilo je da se ova lista sastavlja na osnovu liste koja je obljavljena na internet stranici Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

“Zemlje visokog rizika su zemlje koje imaju više od 120 slučajeva inficiranih na 100.000 stanovnika”, navodi Ministarstvo zdravlja.

Na osnovu te liste, države za koje Kosovo smatra da su rizične su: Španija, Francuska, Velika Britanija, Italija, Holandija, Belgija, Rumunija, Poljska, Češka, Portugalija, Austrija, Irska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Slovenija, Luksemburg, Malta, Island i Lihtenštajn.

Sve te zemlje imaju više od 120 slučajeva inficiranih na 100 hiljada stanovnika, što ih visoko rizičnim zemaljama. Najgora je situacija u Češkoj, Belgiji i Holandiji

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button