Vijesti

Najbliži Kurtijev saradnik uhapšen u Albaniji

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje u Albaniji Bojken Abazi, koji je jedan od najbližih saradnika nekadašnjeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija, uhapšen je jutros u Albaniji, prenosi Gazeta Ekspres.

Prema saopštenju Samoopredeljenja, Abazi je uhapšen dok je išao na protestni skup u blizini albanskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Aktivistu i predsednika PS u Albaniji Bojkena Abazija uhapsila je policija dok je išao da učestvuje u mirnom protestnom skupu u blizini Ministarstva spoljnih poslova. Hapšenje je izvršeno pre početka skupa, čak i pre nego što je Abazi stigao na mesto najavljeno za skup “, kaže se u saopštenju PS.

PS je podsetio da je ovaj skup povezan sa posetom grčkog ministra spoljnih poslova Tirani i da je ovaj protest organizovalo Udruženje „Čameria“.

“Abazi je često govorio o prljavoj politici koju vodi vlada Edija Rame“, kaže se u saopštenju.

Iz PS traže puštanje šefa njihovog centra u Tirani.

“PS radi na prijateljstvu i saradnji među ljudima, ali pre svega o pravednim i nediskriminatornim državama. Sve dok Grčka nastavlja svoju diskriminatornu i neprijateljsku politiku prema Albancima, mi ćemo nastaviti da govorimo istinu, čak i dok protestujemo, a Rama nas ne može zaustaviti ciljanim hapšenjima. Pozivamo na puštanje Abazija u roku od sat vremena i da počinioci budu kažnjeni zbog političkog progona“, piše u saopštenju PS.

Abazi je osnivač i predsednik Pokreta Samoopredeljenje u Albaniji.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button