Vijesti

Demaj: Pens nas je uvjerio da neće biti podjele ni bosnizacije Kosova i obećao priznanje od Srbije

Pristalica republikanaca Mikelj Demaj rekao je da je američki potpredsednik Majk Pens na sastanku u Mičigenu obećao albanskom predstavniku da neće biti podele ni bosnizacije Kosova i da će na kraju procesa doći priznanje iz Srbije, prenosi Gazeta Ekspres.

„Mislim da bismo trebali da budemo oprezni tokom izbora i da ne stavljamo sva jaja u jednu korpu. Naše pripreme za ove izbore započele su mnogo ranije. Mi, pristalice republikanaca, iskoristili smo svoje pravo kao američki građani da sarađujemo sa institucijama i da imamo uticaj na ove izbore“, rekao je Demaj.

„U početku, kada glasamo, svoje interese vagamo kao građani SAD i za budućnost naših porodica. Odnos administracije prema našim problemima kao Albancima i pitanju Kosova takođe je važan za nas. Da bi Srbija priznala Kosovo, mora da ima mnogo veći pritisak od nekoga, ko ne samo što raspoređuje zadatke već i preuzima odgovornost“, rekao je on.

Smatramo, kazao je, da je Tramp kandidat koji traži odgovornost.

„Imamo činjenicu da je naš predstavnik republikanskih Albanaca u opštini šest imao kontakt sa potpredsednikom Pensom u Mičigenu, a tim povodom je imao priliku da izrazi zahteve naše zajednice pred kraj dijaloga između Kosova i Srbije. Pens je dao priliku Gegaju da predstavi zahteve“, rekao je Demaj.

Dodao je da iako je Pens bio zadužen za štab za borbu protiv virusa, na Gegajev zahtev je odgovorio pismom i uverio ih da u pregovorima između Kosova i Srbije neće biti podele ili bosnizacije Kosova.

“Pod dva, uverio nas da će se konačni sporazum završiti priznanjem. Pod tri, uverio nas je da će sporazum uključivati pomoć za ekonomski razvoj i da će sarađivati sa bilo kojom strankom koja pobedi na demokratskim izborima na Kosovu“, dodao je Demaj.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button