KORONAVIRUSSvijet

Totalni haos u Španiji: Zaraženo više od 13.000 ljudi

Španija je koronavirusom zaraženo još 13.300 osoba čime je broj oboljelih povećan na 921.374, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja. 

U protekla 24 sata preminulo je 140 osoba. Od početka pandemije u Španiji su od kovida 19 umrle 33.553 osoba. Međutim, podaci pokazuju i da je broj dnevno zaraženih koronavirusom smanjen u odnosu na vrhunac iz 18. septembra kada ih je bilo više od 16.000.

– Španija se stabilizuje, ali su teritorijalne razlike veoma bitne. Ne smijemo se opustiti. Ni u jednom od regiona nema indikacija kakve bi željeli – rekao je zvaničnik Ministarstva zdravlja Fernando Simon.

U Kataloniji je naređeno zatvaranje barova i restorana u narednih 15 dana u sklopu napora da se suzbije širenje koronavirusa. U prijestonici Madridu i okolini prošle sedmice je proglašena djelimična blokada i mještani strahuju da bi nove mjere nanijele nepopravljivu štetu privredi.

KOSOVA.INFO


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button