Zanimljivosti

Banka odbila da mu da kredit, skoro 20 godina kasnije ju je kupio

Adam Diring (39) nije imao ni dolara kada se prije 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Mančestera, kako bi pokušao da dobije kredit i započne biznis.

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Diring je radio na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za pet miliona funti.

Kako bi se bar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

– Tako sam prošle nedjelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini! – napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu.

– Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga – objašnjava Adam.

Međutim, žena koja je u to vreme bila menadžer odbila je da mu da kredit. Uprkos problemima, ovaj čovjek je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik. Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, sa 14 godina izbačen je iz škole jer je polupao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston, gdje je konstantno mijenjao poslove.

Zgrada banke koju je kupio bit će potpuno renovirana i dobit će prenamjenu.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button