Vijesti

Počela raspodjela 37 miliona eura subvencija za preduzeća

Vlada Kosova počela je sa raspodjelom 37 miliona eura od 60 miliona koliko je dodjelila u obliku subvencija za preduzeća, na osnovu programa ekonomskog oporavka, prenosi Koha.

Prema informacijama i Ministarstva ekonomije i zaštite životne sredine pravo na ove subvencije ostvarilo je 15.745 preduzeća.

Prema odluci vlade sredstava će biti uplaćena „za subvencionisanje isplatne linije za aktivne poslove, na osnovu broja zaposlenih prijavljenih u poreskoj prijavi zarada u decembru 2019. godine, koje ispunjavaju uslov: da imaju status aktivnog poreskog obveznika u julu 2020. godine u PAK-u, kao i da podnesu godišnju, kvartalnu deklaraciju i poresku prijavu po odbitku poreza na zarade, prema važećem zakonu”.

Subvencijama su obuhvaćena i preduzeća registrovana u periodu januar – avgust 2020. godine, a dobijena sredstva se određuju na osnovu na broja zaposlenih prijavljenih za jul 2020. godine. Izuzeci su bila javna preduzeća i preduzeća koja posluju u sektorima koji imaju tržište regulisano od strane regulatora.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button