Sport

Salah spasio beskućnika od huligana: Kakva kompletna legenda

Zvijezda Liverpula Mohamed Salah, nakon septembarske pobijede nad Arsenalom na “Anfield Roadu”, prilikom povratka kuću svratio je na benzinsku pumpu, gdje je zatekao huligane kako maltretiraju jednog beskućnika.

Odmah je izašao iz svog skupocjenog Bentleya i rastjerao napadače te izvjesnog beskućnika (David Craig) počastio sa 100 funti.

– Mo (Salah – op.a.) je bio sjajan kao što je za Liverpul na terenu. Čuo je šta mi grupa momaka govori, okrenuo se prema njima i rekao im da im se isto može desiti kroz nekoliko godina – rekao je Kreg za “The Sun” te dodao:

– Jedino što znam je da nisam halucinirao kada mi je Mo prišao i dao 100 funti. Kakva kompletna legenda.

Englez je beskućnik već šest godina, nakon što se rastao s porodicom. Noći i dane provodi u blizini kultnog “Anfield Roada”.

– Govorili su mi svašta, pitali me zašto prosim, pitali zašto ne tražim posao. Mo je vidio šta se dešava, a onda otišao je do bankomata. Mo je u mojim očima heroj za cijeli život i želim da mu se zahvalim, dodao je 50-godišnji bivši građevinski radnik.

Nadzorne kamere na benzinskoj pumpi su sve zabilježile…

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button