Vijesti

Moguće smanjenje plata u javnom sektoru

Zamjenik ministra finansija Agim Krasniqi najavio je smanjenje plata u javnom sektoru. On je izjavio da, kako bi spasio privatni sektor na Kosovu, ima još jednu ideju, koja ne isključuje mogućnost smanjenja plata u javnom sektoru, prenosi Reporteri.

Krasniqi je rekao je da bi vlada trebalo da odluči da li će smanjiti subvencije, grantove u poljoprivredi ili plate u javnom sektoru, pa prema njemu nije isključena mogućnost smanjenja plata u tim sektorima.

“Moramo sada da odlučimo da li treba da smanjimo subvencije i donacije u poljoprivredi, da li treba da smanjimo javne investicije ili da smanjimo i plate. Prema tome, u ovim izveštajima nije isključena nijedna mogućnost, kažem i plate, jer ako smanjimo investicije, smanjićemo mogućnost ekonomskog rasta, što u potpunosti utiče na privatni sektor. Još jednom razumem privatni sektor kada kažu da na javni sektor, ne utiče pandemija, jer su u pravu. Zbog toga je bolje intervenisati ranije“, rekao je Krasniqi.

Krasniqi je najavio i da će nedavna odluku vlade da izdvoji 87 miliona eura za ekonomski oporavak početi da se realizuje sledeće nedelje. Raspodela sredstava u iznosu od 60 miliona eura za privatna preduzeća kao i 12 miliona eura za poljoprivredu.

InfoKS


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button