Svijet

Donald Trump prebačen u vojnu bolnicu [VIDEO]

Kako se može vidjeti na objavljenim snimcima, Trump je hodao sporo prema helikopteru, nosio je masku za lice i nije razgovarao s novinarima. Bijela kuća izvijestila je prethodno da će američki predsjednik biti preventivno prebačen u bolnicu i tamo ostati nekoliko dana.

Glasnogovornik Bijele kuće Jeremy McEnany je u pisanoj izjavi poručio kako je Trump jučer bio dobrog raspoloženja, da je pokazivao blage simptome i radio cijeli dan.

– Zbog prevencije, a po savjetu svog ljekara i medicinskih stručnjaka, Trump će sljedećih dana raditi iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed – poručio je McErnany, dodavši kako je Trump zahvalan za poruke podrške koje pristižu njemu i supruzi Melaniji Trump, koja je također pozitivna na koronavirus.

Sean Conley, doktor američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazao je nešto ranije kako se Trump jučer poslijepodne osjećao umorno, ali kako je bio dobrog raspoloženja.

Conley je naveo kako su Trumpu, nakon pozitivnog testa na COVID-19, iz predostrožnosti primijenili tretman od 8 grama “koktel protutijela” koji je razvila kompanija Regeneron te kako nije bilo nikakvih negativnih rezultata.

https://twitter.com/Breaking911/status/1312147649349341184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1312147649349341184%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.info-ks.net%2Fvijesti%2Fsvijet%2F115663%2Fdonald-trump-prebacen-u-vojnu-bolnicu-video

Conley je dodao da je Trumpova supruga Melania Trump, koja je također pozitivna na COVID-19, imala blagi kašalj i glavobolju, dodajući da je test COVID-19 ostalih članova porodice Trump “negativan”.

Trump se oglasio i na Twitteru: “Ide dobro, mislim da je tako! Hvala svima. Ljubav!!!”.

InfoKS.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button