Hronika

MEĐUNARODNI INCIDENT Srbijanske “Kobre” upale na teritoriju Kosova i kidnapovale pripadnike policije Kosova (VIDEO)

Policija Kosova saopćila je da su duboko u teritoriju Republike Kosovo, u pograničnom području na sjeveru zemlje, oteta tri službenika granične patrole.

Portal Telegrafi saznaje da je trojicu policajaca Kosova otela srpska jedinica “Kobre”, dok srbijanski mediji prenose izjavu MUP-a Srbije da su policajci Kosova uhapšeni na teritoriji centralne Srbije.

U saopćenju se navodi da je Policija Kosova (KP), u ovom slučaju jedinica granične policije, dežurala na kontrolnom punktu u mjestu Tresave/Bare, duboko u unutrašnjosti teritorije Republike Kosovo, kako bi spriječila korištenje ilegalnih ceste, koje su kriminalne skupine koristile za ilegalni prelazak i krijumčarenje.

“Danas u podne policijska jedinica koju su činila tri granična službenika dojavila je da su u blizini kontrolnog punkta primijetili maskiranu i naoružanu osobu/e. Dolaskom na to mjesto pomoćne jedinice primjetile su samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su na tom mjestu dežurali. U pravcu ove lokacije odmah su krenule druge policijske jedinice, kao i druge sigurnosne institucije, uključujući i KFOR, jer se sumnja da su policajce otele srpske snage”, navodi se u saopćenju policije Kosova.

Dalje se navodi da su u cilju poduzimanja konkretnih radnji za sigurnost policajaca za koje se sumnja da su ih otele srpske snage, kontaktirani svi domaći i međunarodni mehanizmi kako bi oni što prije bili oslobođeni i vraćeni na Kosovo.

Mnogi srbijanski mediji objavili su da su pripadnici srbijanskih specijalnih jedinica uhapsili službenike policije Kosova, no kao lokaciju navode “centralnu Srbiju”. Dodaju da se radi o specijalcima te da su kod njih pronađene karte i oprema za komunikaciju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button