Hronika

"ČIN AGRESIJE" Kurti: Otmica policajaca se desila 300 metara unutar teritorije Republike Kosovo

Premijer Kosova Albin Kurti se oglasio nakon otmice tri pripadnika policije Kosova, koje su prema pisanju medija oteli srbijanski specijalci iz jedinice “Kobre”.

Kurti je kazao kako su trojica službenika policije Kosova oteta danas u blizini Leposavića, na mjestu gdje je nekada bila ilegalna krijumčarska ruta, a koje se nalazi oko 300 metara unutar teritorije Republike Kosovo.

“Sumnjamo da ih je kidnapovala srpska vojska, jasno kao osveta Srbije za jučerašnje uhićenje zloglasnog kriminalca Milluna Milenkovića – Luneta, koji predstavlja jednog od vođa organiziranog kriminala i šverca. Policija Kosova posljednjih se sedmica pokazala vrlo suzdržanom. Ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova je agresija i za cilj ima eskalaciju i destabilizaciju”, dodao je Kurti.

Kurti je na kraju zatražio hitno oslobađanje trojice policijskih službenika i pozvao međunarodne faktore da osude agresorski čin Srbije.

Iz Srbije pak tvrde da su policajci pronađeni duboko na teritoriji centralne Srbije te samim tim i uhapšeni, a da su sa sobom imali automatsko oružje i opremu za posmatranje.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button