Hronika

PRETHODNO SUSPENDOVANI Uhapšena četvorica policajaca zbog ranjavanja Srbina na Kosovu

Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su četiri policajaca koji su prethodno suspendirani zbog ranjavanja Srbina ne sjeveru Kosova.

Iz Policije jučer su demantirali, a poslijepodne potvrdili da su policajci učestvovali u pucnjavi tokom koje je ranjen M. J. (39) iz Zvečana. Nakon toga priopćili su da su suspendirali četvoricu policajaca i to trojicu koja nisu prijavila slučaj i jednog policajca za kojeg se pretpostavlja da je pucao u Srbina.

“Kontinuiranim očevidom i angažmanom policijskih jedinica na mjestu događaja, kao i provjerom podnesenih dokaza, uspjeli su pribaviti dokaze koji upućuju na sumnju o mogućoj umiješanosti policijskog službenika u pucnjavu”, stoji u priopćenju iz Policije.

Također iz Policije Kosova ističu da će blisko sarađivati s inspektoratom i tužiteljstvom, kako bi se utvrdila odgovornost policajaca koji se ne pridržavaju i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button