Svijet

PREDSJEDNIK HRVATSKE Zoran Milanović: Ili dogovor Rusije i SAD-a ili Treći svjetski rat

“Slanje zapadnih tenkova Ukrajini produžit će rat u toj zemlji, a ako se Washington i Rusija ne dogovore slijedi Treći svjetski rat”, rekao je u četvrtak predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Komentirajući odluku Njemačke i SAD-a o slanju tenkova Kijevu, Milanović je kazao kako će taj potez produžiti rat.

“Svi tenkovi, i ruski i američki gore na isti način, a u njima sjede ljudi koji ili poginu ili pobjegnu van”, dodao je, navodi Hina.

Milanović predviđa da će rat u Ukrajini trajati dok “Moskva i Washington negdje ne dogovore završetak”, što je “užasno, teško i daleko”.

U tim razgovorima se neće pitati ni “Zagreb, ni Berlin, ni Pariz, ni Bruxelles”, a ako se oni ne održe svijet se “lagano” kreće prema Trećem svjetskom ratu, upozorio je.

Hrvatski predsjednik kritizirao je šeficu njemačke diplomacije Annalenu Baerbock koja je u Vijeću Europe rekla da bi europske države trebale biti jedinstvene i prestati se “međusobno okrivljavati jer se u Europi vodi rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih”.

Milanović kaže da takvo “ludilo nije vidio” i da nije znao da je Europa u ratu s Rusijom.

“Možda je Njemačka u ratu s Rusijom. Sretno ovaj puta, da završi bolje nego prije 70 godina, ali mi nismo u ratu ni s kim”, rekao je.

“Od nje saznajemo da smo mi svi u ratu s Rusijom. Nismo mi, Amerika je, mi smo samo obični pijuni“, rekao je Milanović.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Sarajevo

Više iz rubrike

Back to top button